Състав на Апелативния съд във Варна наложи осъдителна присъда за поискан

...
Състав на Апелативния съд във Варна наложи осъдителна присъда за поискан
Коментари Харесай

Варненски съд даде условна присъда на адвокат от Бургас за дар, който не му се полага

Състав на Апелативния съд във Варна наложи неоправдателна присъда за пожелан и получен подарък, който не му се следвал. С парите – 7000 лв., подсъдимият бранител М.С. трябвало да упражни въздействие при взимане на решение на негов прочут обвинител да върне материални доказателства по делото и впорследствие да приключи досъдебно произвеждане против обвинените, оповестиха от Апелативна прокуратура Варна. 

Престъплението било осъществено от ноември 2012 год. до 14 февруари 2013 година в Бургас. Първоначално поисканата сума била 8070 лв. – материално доказателство по досъдебното произвеждане, водено против проведена незаконна група и за данъчно закононарушение.  

Делото било решено от първата правосъдна инстанция във Варненския областен съд, който признал за почтен по обвиняването М.С. Последвал митинга на Окръжната прокуратура против оправдателната присъда в Апелативния съд, където той е поддържан и от представителя на Апелативната прокуратура.

Така Апелативният съд отменил оправдателната и  постановил нова, с което М.С. бил приет за отговорен и му било наложено наказване 2 години отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период на 15 юни тази година. Подсъдимият юрист би трябвало да заплати в интерес на страната направените по делото разходи за правосъдни експертизи.

Присъдата на Апелативния съд предстои на касационна инспекция във Върховен касационен съд в 15-дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР